Devamı

Bayramdan Sonra Detoks ve Diyet Listesi

Detoks İle Vücudunuza Olan Güveninizi Yeniden Kazanın! 
Bu aralar beslenme ve spor alışanlıklarınız bozuldu mu? Kurban Bayramı’nda çok mu abur cubur tükettiniz? Bugün iş başı yaptınız fakat bayramda yaptığınız ziyaretlerde geri çeviremediğiniz bol kalorili ikramlar, eş dost, akrabalarla birlikte yenilen akşam yemekleri derken ipin ucunu kaçırdınız ve bedeniniz enerjisini kaybetti mi?
Öyleyse bu yazıyı pürdikkat okumaya devam…

1. Uyanınca 1 Bardak Su
Uyanınca diyoruz ama siz bu harika karışımı geceden hazırlamalısınız. 1 bardak suya yarım limonu dilimleyin ve üstünü kapatın. Sabah uyandığınızda ilk işiniz bu muhteşem karışımı içmek olsun.
Sabah içilen limonlu ılık su; içeriğindeki limonun C Vitamini içeriği dolayısıyla güne daha zinde başlamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca geceden biriken toksinleri aldığınız sıvıyla atabilirsiniz. Alınan sıvının toksin atmada etkisi büyük. Çünkü yeterli sıvı alınmadığı durumlarda vücudunuz su kaybetmemek için su tutma eğilimine girecek ve vücuttaki toksini atmayacaktır.
Bu nedenle gün içinde sıvı alımına devam edilmelidir.
2. Arındırıcı Kahvaltı
Bayramda yenilen etlerin ve tatlıların olumsuz etkilerinin giderilmesi gerekiyor bununda en etkili yolu arındırıcı bir kahvaltıdan geçiyor...
Güne 1 kase yulaf ezmesi yada 1 bardak taze sıkılmış portakal suyunun yanında yağsız, kepekli bir tostla hafif bir başlangıç yapmalısınız.
3. Bitki Çayları 
Yemeklerden sonra siyah çay veya kahve yerine sindirim sistemini çalıştıran ve spazm önleyici zencefil, rezene, ada çayı, yeşil çay gibi bitki çaylarını şekersiz olarak içmelisiniz.
4. Salatalık, Domates ve Kırmızı Biber
Salatalık, domates ve kırmızı biber detoks için muhteşem sebzelerdendir.
Salatalık içeriğindeki sülfür ve silisyum ile fazla protein tüketimiyle biriken ürik asitin atılmasına, potasyumu ile vücudun su atmasına yardım eder.
Domates ise beta-karoten içeriği ile önemli bir antioksidandır, aynı zamanda içerdiği likopen antikanserojen etkilidir.
Kırmızı biber A ve C vitamini kaynağıdır ki bunlar faydalı olan antioksidanlardır.
Kırmızı biber ayrıca kanser riskini azalttığı söylenen likopen içerir.
5. Sebzeli Smoothie
Kendinizi halsiz hissediyorsanız, evdeki sebzelerden smoothie yapmayı deneyin. Maydanoz, ıspanak, biber, lahana, tatlandırmak için biraz elma, belki portakal koyup tamamen kendi damak tadınıza göre belirleyeceğiniz bir smoothie; vitamin, enzim, mineral, amino asit ve lif deposudur. Bu smoothie, sabah ya da öğleden sonraları eşsiz bir kurtarıcı olabilir.
6. Bol Bol Sebze ve Meyve
Tatlıyı fazla kaçırdınız, şimdi vücudunuzu arındırmanın sırası!
Şeker ihtiyacınızı bastırmak ve vücudunuzdaki fazlalığı atabilmek için meyve yemeyi deneyebilirsiniz. Meyvedeki şeker kolay parçalanır. Ayrıca meyvede bulunan lifler şekerin emilmesini yavaşlatır. İşte size detoksta fazlasıyla yardımcı olacak mucize meyveler:

*Hindistan cevizi suyu içerdiği elektrolitler sayesinde vücudun susuz kalmasını engeller ve detoks özelliğiyle birlikte enerjinin korunmasını sağlar.

*Ananas vücudu temizleyen bromelayin enzimi içeren ve sindirimi kolay bir meyve.

*Elma vitamin ve mineral deposu olmasının yanı sıra iki muhteşem antioksidan; flavonoid ve polifenol açısından da çok zengin bir meyve. Sabahları bir elma yemek hem güne iyi başlamanızı sağlar hem de tatlı isteğinizi dizginler.

*Greyfurt sizin tatlı ihtiyacınızı giderebilecek enfes bir meyvedir.
Bunun yanında metabolizmanızı hızlandırır ve daha hızlı yağ yakımı için vücudunuz start vermiş olur.
Bayram Sonrası Günlük Detoks ve Diyet Listesi Ramazan Sonrası Nasıl Kilo Verilir
Bayram Sonrası Detoks | Kilo Vermek İsteyenler